Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle nieuws en updates rond de master geneeskunde in België.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.

De Brussels Health Campus in Jette wordt niet voor niks de groenste van het land genoemd. Jette is een gezellig mini-dorp, midden in de hoofdstad. Enerzijds groen en rustig, anderzijds heel dicht bij het bruisende Brussel dankzij het vlotte openbaar vervoer. Studeren in Brussel is bovendien très bien voor je Franse tongval. Tweetaligheid, on y est!

Campus VUB

Brussel is de grootste

Met meer dan 100.000 studenten – dat is bijna een kwart van alle Belgische studenten – is Brussel de grootste studentenstad van het land. In onze hoofdstad zijn maar liefst 51 universiteiten en hogescholen gevestigd. Op de campus in Jette beschikken we over een studentenrestaurant, een fuifzaal, een studentencafé en een ruim aanbod aan sportfaciliteiten. 

Maar bovenal is Brussel een echte wereldstad. Je kan je gezellig nestelen in het campusleven én op ontdekking gaan in de grootstad. In Brussel is 1 op 24 student, tegenover bijvoorbeeld 1 op 2,5 in de bekendste studentenstad van het land. Je krijgt dus alle voordelen van een studentenstad plus het avontuur van een wereldstad. En jouw tweetaligheid, die krijg je er gratis bovenop!

In Brussel wonen liefst 160 verschillende nationaliteiten. Samen spreken de Brusselaars meer dan 180 talen. Het zal je dus niet verbazen dat elke wijk zijn eigen karakter heeft.

Naast het groene Jette is er nog zoveel te zien en te beleven in de rest van Brussel. Hang de toerist uit in het historische centrum, ga iets drinken in de hippe Dansaertwijk, voel je op vakantie in het mediterrane Vorst, ga op wereldreis naar Matongé of proef van de volkse Marollen. Als je de wereld wil ontdekken, dan begin je best in Brussel!

Jette campus

Er is altijd wat te doen

Aan het begin van het academiejaar verwelkomt de VUB haar studenten met infomomenten, verrassende activiteiten en leuke feestjes tijdens de kickoff weken. Brik, de servicedesk voor stadstudenten, organiseert een welkomstfestival – Brussel Brost – met liveoptredens en een infomarkt waar je alle Brusselse hotspots kan ontdekken.

Of je nu op zoek bent naar de beste friet van ’t stad, een rustig plekje in het groen om te chillen of een nieuw museum: Brik verzamelde alle leuke plekjes in Brussel op een superhandige website met tips voor en door studenten.

Studentenkamer

Betaalbaar op kot

De VUB biedt 1.540 koten in eigen beheer aan, waarvan 246 in Jette. 
De standaardhuurprijs voor academiejaar 2023-2024 bedraagt:

  • € 408,30 /maand voor een standaard studentenkamer

    € 510,40 /maand voor een éénpersoonsstudio

    € 612,50 /maand voor een tweepersoonsflat

 

Inbegrepen:

  • internetaansluiting

  • energiekosten

  • brandverzekering

  • herstelling van defecten

  • wekelijks onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes

 

Graag meer info? Lees hier verder.
 

 

Openbaar vervoer

Alles binnen handbereik

Brussel is een grootstad en toch is alles veel dichterbij dan je denkt. Met de fiets doorkruis je de hele stad in slechts 30 minuten. Fietsen zit dan ook echt in de lift in Brussel. Er zijn verschillende opties om een studentenfiets (inclusief onderhoud!) te huren. Neem je niet dagelijks de fiets, dan is een Villo!-abonnement iets voor jou. Het deelfietsensysteem heeft om de 450 meter een station en via Brik krijg je 50 procent korting.

Ook met het openbaar vervoer geraak je vlot van a naar b. De MIVB baat de stadsbussen, trams, premetro’s en metro’s uit in Brussel. Voor 50 euro heb je een jaarabonnement voor studenten. Koopje! Meer info over de bereikbaarheid en mobiliteit in Jette: https://www.vub.be/campus/brussels-health-campus. Psst: Tram 9 is een slimme troef om snel in het hart van de stad te staan.

Frans een struikelblok? Au contraire!

CEO UZ Brussel Marc Noppen: "Ik garandeer je, na 3 weken spreek je medisch Frans. Trouwens, in Brussel spreekt men geen Frans maar "Brussels", een mengeling van Nederlands en Frans. Dat heeft iets folkloristisch en je bent er heel snel mee weg. De voertaal op onze campus en het UZ Brussel blijft wel Nederlands. Het is net die mix tussen alle verschillende talen die het razend interessant maakt."