Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle nieuws en updates rond de master geneeskunde in België.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.
16.09.2020 | Tuur De Winne

Hallo, ik ben Tuur, student 1ste MA aan de VUB.

2020 is op z’n minst een bijzonder jaar te noemen en dat is ook als student best voelbaar. Maar op de VUB proberen we daar het beste van te maken. Alle lessen werden/worden opgenomen en kunnen ook via livestream gevolgd worden. De lessen vinden plaats op het moment waarop ze in het lessenrooster ingepland staan, waardoor je je studie- en lesdagen goed kan plannen.

Persoonlijk zie ik in het online les volgen zeker ook positieve aspecten: je kan de lesopname even stoppen als het wat te snel gaat en je kan bovendien bij het studeren nog eens terugkijken als je iets toch niet meer zo goed begrijpt.

Ook blijft de mogelijkheid bestaan om interactie te hebben met de professoren: er werd namelijk door veel professoren een les voorzien waarbij via een livestream vragen konden gesteld worden.

Het eerste masterjaar wordt in onze opleiding gezien als een best zwaar jaar. Tussen de studenten hangt daarom eerder een onderlinge helpende sfeer, dat is iets typisch VUB. Ook in ons jaar wordt er gewerkt met jaarverantwoordelijken, die de schakel vormen tussen de professoren en de studenten en die proberen zorgen voor een efficiënte communicatie. Persoonlijk vind ik het aangenaam om een duidelijk aanspreekpunt te hebben.