Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle nieuws en updates rond de master geneeskunde in België.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.
VUB Geneeskunde

Brussel als studentenstad: een grote onderscheiding!

Brussel is het hart van België en Europa. Een levendige stad vol cultuur en prachtige gebouwen. Een internationale stad met veel mogelijkheden en uitdagingen. De wereld ligt er aan je voeten. Ook voor studenten heeft Brussel heel wat in petto. Je kan je in de luwte richten op het studentenleven of op ontdekking gaan in de stad. Nog op zoek naar enkele redenen waarom je je studententijd in Brussel moet doorbrengen? Hier zijn ze.

Brussel is multicultureel

In Brussel kom je met verschillende culturen en talen in contact. Ongetwijfeld zal je in je academiejaar internationale vrienden maken. Je kennis van het Engels en Frans zal er in no time op vooruit gaan. Mooi meegenomen toch?

De multiculturele samenleving in Brussel biedt ook een culinair voordeel. Je ontdekt er heerlijke wereldkeukens. Geniet van bami van de Chinees, pasta van de Italiaan, of taco’s van de Mexicaan… Manger à Bruxelles, c’est l’embarras du choix!

Brussel beweegt

Brussel is geen typische studentenstad. Er valt altijd wel iets te beleven: een concert, een tentoonstelling, een film, coole events, feestjes… Zelfs in het weekend blijft de stad bruisen. Tijdens het academiejaar zijn er wel honderden studentenfeestjes en festivalletjes. Leef je uit tijdens Couleur Café, Saint Vé, Brussel Brost en natuurlijk ook de verschillende feestjes in de tent van de VUB.

Brussel is bovendien een stad van het caféleven. Tijdens een kroegentocht maak je kennis met enkele typische Brusselse places 2 be. De Fuse, Bloody Louis, Au Daringman, Brasserie Verschueren, Luigi’s en Green Lab zijn enkele bekende bars die je zeker niet mag missen.

Day ‘n night…

Brussel is er natuurlijk niet enkel voor nachtraven. Ook overdag bruist de stad van het leven. Zo kan je samen met vrienden ‘chillen’ in één van de tientallen parken. Je kan er samen joggen, zonnen, barbecueën of gewoon een fris pintje drinken.

Even een paar vrije uurtjes? Ga lekker shoppen in de Nieuwstraat en de Chaussée d'Elsene. Of ga snuisteren in de gezellige vintage- en tweedehandswinkeltjes in de Marollen.

In Brussel hebben je ogen tekort. Je kan er elk dag én nacht wel een nieuwe ontdekking doen. Even oplijsten: de “Vlaamse” Dansaertwijk, Elsene met de omgevingen van de Sint-Bonifatius kerk en Kastelijn, het Flageyplein en de Vijvers en de studentenbuurt rond de begraafplaats van Elsene, de immer idyllische Kunstberg, het Warandepark, het Sint-Gillis Voorplein, de uitbundige buurt van de Sint-Gorikshallen … enzovoort enzoverder.

Brussel comme Bruxelles?

Geneeskunde studeren in Brussel is bewust afwijken van het grijze midden en genieten van de kleurrijke veelheid en diversiteit. Als toekomstige arts zal dat zeker ook merken aan de brede waaier aan pathologieën waarmee je geconfronteerd wordt. 

Een andere grote troef is de gegarandeerde taalrijkdom die je opdoet. "Vreemde" talen dagen je uit om "je plan te trekken". Maar wees gerust: het Nederlands blijft de voertaal binnen het opleidingsziekenhuis (UZ Brussel). Pas de soucis!

Ontdek hier alles over de Brussels Health Campus van de VUB.