Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle nieuws en updates rond de master geneeskunde in België.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.

Jij op de eerste rij! Aan de VUB mag je je verwachten aan veel interactie en snelle feedback. Wedden dat je proffen jou al snel bij je voornaam noemen? Voor de stages hechten we zo mogelijk nog meer belang aan persoonlijke begeleiding. Want aan het ziekenhuisbed leer je het vak pas écht. Enfin, om maar te zeggen dat onze studenten, in de les en tijdens hun stage, altijd op de eerste rij staan.

Prof geneeskunde VUB
1/

Achter elke student een prof!

Wist je dat er - specialisten in opleiding meegerekend - meer dan 800 artsen actief zijn aan de VUB? Op onze Brussels Health Campus in Jette zit je dus echt op de juiste plek. We werken in kleine groepen waardoor je zeker bent van maximale begeleiding van je proffen. Nergens is de drempel tussen prof en student geneeskunde zo klein als in Brussel.

Studente geneeskunde VUB
2/

Praktijk is prioriteit. Aan de slag!

De masterjaren zitten tjokvol klinische en wetenschappelijke stages. In totaal spendeer je zo’n 19 maanden van je master op de werkvloer. Volop kansen dus om van verschillende disciplines te proeven. Je kiest je stages en stageplaatsen trouwens zelf. Zin om in het buitenland stage te lopen? Als je stageplaats aan de voorwaarden voldoet, mag je alvast je valiezen pakken. 

Stage lopen is bij ons niet alleen meelopen en kijken, maar vooral meedenken en doen. Onze studenten moeten later vanaf dag één kunnen meedraaien op de werkvloer. Daar staan we voor bekend. Lees hier alle info over stages.

Met zoveel praktijkervaring op zak maak je aan het einde van je master een weloverwogen keuze voor je specialisatie. Onze missie is pas geslaagd als jij de arts wordt die je écht wil zijn.

Doktershandschoenen aandoen
3/

Word de arts die je echt wilt worden

Als master student geneeskunde word je klaargestoomd om vanaf het eerste masterjaar volwaardige klinische (van 62 weken) en wetenschappelijke stages (van 16 weken) te lopen. Op die manier krijg je volop de kans om van verschillende disciplines te proeven en een weloverwogen keuze te maken voor de rest van je carrière. Afhankelijk van je medische vaardigheden op dat moment, zal je bepaalde taken zelf mogen uitvoeren. Niet toekijken, vooral doen dus... maar dat hadden we al gezegd hé?

UZ Brussel

UZ Brussel 

Een belangrijk deel van je opleiding krijg je in het UZ Brussel; een Nederlandstalig ziekenhuis waar je de hele wereld ontmoet. Het staat overigens pal naast de medische faculteit. Heel praktisch dus. Het UZ Brussel ondergaat op dit moment een ingrijpende verjongingskuur. Het wordt onder meer uitgebreid met een state-of-the-art medisch-technisch blok voor ingrepen en behandelingen.