Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle nieuws en updates rond de master geneeskunde in België.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.
Annelies Van Capellen

Hallo iedereen, ik ben Annelies, een eerste master studente aan de VUB. Ik ben dit jaar verkozen tot praeses van GK (Geneeskundige Kring) en ja, jammer genoeg ziet mijn praesesjaar er helemaal anders uit als dat van mijn voorgangers. Normaal gezien is het leven als student meer dan studeren alleen. De talloze verenigingen van de VUB zorgen ervoor dat er altijd wel wat te beleven is: feestjes, cantussen, lezingen, sportactiviteiten enzovoort.

In deze omstandigheden is het uiteraard moeilijk om onze activiteiten voort te zetten. We doen ons best om online alternatieven te voorzien en zo toch een beetje met elkaar in contact blijven. Het GK organiseerde reeds online spelletjesavonden voor eerstejaars, we brachten hen in contact met hun ‘meter of peter’, we deden een online cantus, een filmavond op discord en zelfs een online TD (die niet zo succesvol was, maar bon).

Om ondanks deze vreemde tijden toch “gezond” te blijven, gaan we tweewekelijks lopen in groepjes van vier. Ook Bemsa (Belgian Medical Students' Association) heeft haar werking online voortgezet, zij organiseerden oa. een online lezing over uitwisselingsstages en houden maandelijkse praatgroepen. Het is wel een beetje jammer dat al deze initiatieven volledig van de studenten zelf komen, en dat wij weinig ondersteuning krijgen van de VUB uit. We geven zeker niet op en blijven er zijn voor onze medestudenten, en zeker voor de eerstejaars die het nu extra moeilijk hebben.