Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle nieuws en updates rond de master geneeskunde in België.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.

De hoofdprijs van de eerste internationale editie van MedCup blijft in Brussel. VUB-studenten Andreas Borremans en Christophe Sonck toonden zich de sterksten van meer dan 200 deelnemers van een 40-tal Belgische en buitenlandse universiteiten.

 

De VUB-studenten wonnen 2 van de 9 praktische uitdagingen waarin ze voor een jury van experts hun kennis en kunde konden tonen; oogheelkunde en intuberen. Uitblinken in de competitie was nochtans niet meteen het opzet, geeft Christophe Sonck toe: “We hadden ons ingeschreven omdat we er gewoon 2 leuke dagen van wilden maken, wat bijleren en mensen leren kennen.”

Maar dat pakte dus anders uit. Hun prestaties in de challenges leverden de studenten uit de 3de master een ticket op voor de finale. Daar kregen ze een reeks theoretische vragen en complexe klinische casussen voorgeschoteld. En ook daarin toonden ze zich de besten. Andreas en Christophe waren ook te sterk voor hun laatste concurrenten uit Frankrijk en werden de dolgelukkige eindwinnaars van MedCup 2022.

“We wilden er eigenlijk gewoon een paar leuke dagen van maken en wat bijleren”

Andreas Borremans: “Onze sterkte is de combinatie van onze verschillende interesses die elkaar overlappen en onze opleiding aan de VUB. Die is heel praktisch en door de grote keuzevrijheid en variatie in stages hebben wij al veel gezien en kunnen doen.”

Christophe Sonck: “Ik ben blij dat ik heb kunnen tonen wat wij al kunnen zoals een perifere katheter plaatsen zonder hulp. Daarvoor heb ik ook de VUB gekozen; voor de praktijk, de stage-ervaring en het redeneren over de casussen die je daar al tegenkomt. “

De eindoverwinning in MedCup levert Christophe en Andreas een reischeque van €1000 op. Onze geneeskundestudenten hebben hun visitekaartje afgegeven op dit internationale forum, want er viel nog een tweede team van de VUB in de prijzen; Laure Ledegen en Marit Iliaans, eveneens uit de 3de master, eindigden op de eerste plaats in de discipline medische beeldvorming.