Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle nieuws en updates rond de master geneeskunde in België.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.
Als masterstudent Geneeskunde aan de VUB heb je maar liefst 62 weken stage. Met je klinische stage begin je al zelfs al in je eerste masterjaar. Is dat niet vroeg? Helemaal niet, en wel om volgende 10 redenen:

1 / Je leert het vak écht

In aula’s en boeken heb je al heel wat theoretische kennis opgedaan over die boeiende geneeskundige wereld. Maar nu mag je de wereld van de witte jassen met je eigen ogen en handen gaan ontdekken! Tijdens je stage – ja, ook tijdens de allereerste – mag je heel veel zelf doen. De ideale manier om je inzichten in praktijk om te zetten.

Operatie

2 / Van bureau naar bedside

Bewegen is gezond. Dat moeten we jou als toekomstige arts niet vertellen. Stage lopen is geen bureaujob die je lichaam in slaap wiegt. Integendeel: je voert handelingen uit en zit bijna geen moment stil, tot groot jolijt van je stappenteller en je conditie. Bye bye bureau, dag bedside teaching!

4 / Altijd een prof in de buurt

In en rond de VUB zijn meer dan genoeg stageplaatsen én artsen aanwezig om je perfect te coachen. Je bent - ook tijdens je stage – dus altijd verzekerd van dichte begeleiding, letterlijk en figuurlijk. Zo is er steeds iemand met ervaring in de buurt om je de kneepjes van het vak te leren en je vragen te beantwoorden.

Spoed

5 / Het is leuk!

Je kan de job uitoefenen waar je al altijd van droomde. Wie wil dat nu niet? Het menselijke contact, het fijne gevoel dat je een patiënt hebt kunnen helpen, de voldoening na een lange shift... Moeten we nog doorgaan? Ok, de teamspirit onder collega’s is onnavolgbaar.

6 / Je leert je talen

Brussel is een metropool. Ergo: er worden veel verschillende talen gesproken. Je zal tijdens jouw stages in de Brusselse ziekenhuizen meer dan enkel in het Nederlands en Frans communiceren. Da’s handig als je een buitenlandse stage plant. En als meertalige arts heb jij altijd een streepje voor, n’est-ce pas?

Gips

7 / Je komt in contact met de patiënt

Je mag met “echte mensen” werken! Praten met een echte mens, een echte mens onderzoeken, echte mensen prikken... Van vlees en bloed dus. Spannend hé? ;)

8 / Verschillende casussen, verschillende omgevingen

Je komt in aanraking met interessante pathologieën en dat in verschillende omgevingen en bij mensen met verschillende achtergronden. Tijdens een stage verleg je je grenzen met sprekend gemak.

Biomedische

9 / Je mag ein-de-lijk die witte jas dragen

Wie al van kleins af aan dokter wil worden, droomt er stiekem van in die witte jas of scrubs te pronken. Wel, tijdens je stage is het moment eindelijk aangebroken. Genoeg geoefend voor de spiegel. Want zeg nu zelf, op welk moment voel je je echt dokter? De kleren maken de arts. ;)

10 / Al doende leer je

Je krijgt inspiratie om keuzes te maken die de rest van je carrière zullen bepalen. Je proeft van de verschillende disciplines en op basis daarvan kan je voor jezelf uitmaken wat je graag doet. Want bij ons word je de arts die je echt wilt zijn!

Wiite jassencerenomie